Laatste 10 berichten

 1. Huwelijk van Ben van Haren en van Tamarah van der Pasch. 18 mei 2018 geplaatst in Huwelijk

  Op zaterdag 19 mei 2018 zal het huwelijk van Ben van Haren en van Tamarah van der Pasch om 11.45 uur in de kerk St. Jan de Doper ingezegend worden. We wensen het bruidspaar van harte geluk, een goede en behouden vaart in het huwelijksbootje en Gods zegen voor de toekomst.

 2. Overlijden van de heer A. Damen. 16 mei 2018 geplaatst in Overleden

  Op maandag 14 mei 2018 is overleden de heer Adrianus Johannes ( Ad ) Damen, 77 jaar, echtgenoot van mevrouw Maria Josepha van der Leeuw. De eucharistieviering ten afscheid voor de heer Damen zal gehouden worden op vrijdag 18 mei om 14.00 uur in de kerk St. Jan de Doper in Waalwijk, waarna de begrafenis zal volgen op de r.k. begraafplaats Maria O.O., Burgem. Verwielstraat, eveneens in Waalwijk.

 3. Overlijden van mevrouw L. Pols – van Dongen. 10 mei 2018 geplaatst in Overleden

  Op dinsdag 8 mei 2018 is overleden mevrouw Lucia Maria ( Luce ) van Dongen, 93 jaar, weduwe van de heer Pols. De uitvaartdienst voor mevrouw Pols – van Dongen zal gehouden worden op maandag 14  mei om 13.30 uur in de kerk St. Jan de Doper in Waalwijk, waarna de crematie zal volgen in crematorium Maaslanden te Vlijmen.

 4. Overlijden van de heer J. van Helvert. 8 mei 2018 geplaatst in Overleden

  Op zaterdag 5 mei 2018 is overleden de heer Jan van Helvert, 67 jaar, echtgenoot van mevrouw Jeanne van Venrooij. De afscheidsdienst voor de heer Van Helvert zal gehouden worden op zaterdag 12 mei om 14.00 uur in crematorium Maaslanden te Vlijmen.

 5. Overlijden van mevrouw E. de Jong – Moonen. 7 mei 2018 geplaatst in Overleden

  Op zaterdag 5 mei 2018 is overleden mevrouw Elisabeth Catharina Johanna ( Betsie ) Moonen, 81 jaar, echtgenote van de heer Jos de Jong. De eucharistieviering ten afscheid voor mevrouw De Jong – Moonen zal worden gehouden op vrijdag 11 mei om 11.00 uur in de St. Clemenskerk in Waalwijk, waarna de begrafenis zal volgen op de algemene begraafplaats Bloemendaal, eveneens te Waalwijk.

 6. Doopsel van Myara Verschuren. 5 mei 2018 geplaatst in Doop

  Op zondag 6 mei 2018 zal Myara Aria Edelyn Verschuren, geboren op 19 november 2017, dochter van Marco Verschuren en van Melanie Polinair, door het ontvangen van het H. Doopsel om 13.00 uur in de kerk St. Jan de Doper, opgenomen worden in de parochiegemeenschap. We wensen haar en haar ouders van harte geluk en Gods zegen voor de toekomst.

 7. Doopsel van Mason Parijs. 5 mei 2018 geplaatst in Doop

  Op zondag 6 mei 2018 zal Cornelis Hendrikus ( roepnaam Mason ) Parijs, geboren op 1 mei 2017, zoon van Mark Parijs en van Rosetta Biezemans, door het ontvangen van het H. Doopsel om 12. 00 uur in de kerk St. Jan de Doper, opgenomen worden in de parochiegemeenschap. We wensen hem en zijn ouders van harte geluk en Gods zegen voor de toekomst.

 8. Dag van de Wereldkerk 2 mei 2018 geplaatst in Nieuws

  Onze bisschop nodigt u uit om op zondag 3 juni te komen meevieren in de St. Jan in Waalwijk. We vieren dan de Dag van de Wereldkerk, een dag waarin de vreugde van het geloof in de volle culturele breedte beleefd kon worden.

  Wat is de bedoeling? De Dag van de Wereldkerk is bedoeld om te illustreren dat onze kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. Ook onze streek wordt steeds internationaler. Steeds meer mensen uit ander landen vestigen zich bij ons. Onze religie zal, naar verwachting, ook steeds meer internationale trekken krijgen. De Dag van de Wereldkerk is nu een gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van onze Kerk te vieren. De bisschop nodigt voor deze dag alle parochianen uit de regio uit, in het bijzonder zij die zich vanuit het buitenland hier hebben gevestigd.

  De dag wordt geopend met een feestelijke eucharistieviering (om 10.00 uur) en vervolgens is er een bijeenkomst in het centrum van Waalwijk (oude raadhuis) waar mensen en culturen elkaar kunnen ont­moeten onder het genot van koffie en versnaperingen uit de wereld. Er is gelegenheid voor zang en dans en op het einde van de middag is er een afsluitende maaltijd.

  We rekenen op een geslaagde dag samen met vele migranten en andere belang­stellenden. Van harte welkom.

   

 9. Bedevaart naar Elshouts Wonderbare Moeder 2 mei 2018 geplaatst in Nieuws

  We gaan weer op pad

  Op dins­dag 15 mei pelgrimeren we naar Elshout. Parochianen en ook anderen zijn van harte welkom. Speciaal uitgenodigd om met ons mee te gaan zijn communicanten en vormelingen van dit en voorgaande jaren, hun ouders, en de tienergroep in oprichting. Ook zullen bewoners van Antonius­hof deelnemen.

  Pelgrimeren

  Pelgrimeren hoort bij het christelijk geloof. Vanaf de eerste eeuwen na Christus trokken christenen naar Jeruzalem om in de kerk van het Heilig Graf de palmtak te verwerven. Later in de middeleeuwen kwamen daar nog meer bestemmingen bij: Rome met de gekruiste sleutels van Sint Pieter en, natuurlijk, Santiago de Compos­tella met de schelp van Sint Jacob. Behalve de ‘grote’ doelen waren er vele andere pelgrimsbestemmingen.

   

  Religieuze ervaring

  Je kunt als pelgrim niet om de religieuze ervaring heen. Soms heb je een ervaring waarvan je niet kunt geloven dat die toevallig is: een kerk waar je ineens snapt waarom je op reis bent gegaan. Je vindt inspiratie door je, bijvoorbeeld, aan te sluiten bij de vroomheid van de mensen onderweg, door een kaarsje aan te steken bij een heilige, door neer te knielen in een kerk. Die dingen doen wat met je. Op zijn minst zetten ze je aan het denken. En tijd om te denken heb je onderweg gelukkig in overvloed. Een pelgrimstocht is een kans om ons geloof te verdiepen, inspiratie op te doen en de onderlinge band te versterken.

  Meimaand

  Mei is in de katholieke traditie de Mariamaand. Onze parochie besteedt in mei graag extra aandacht aan de devotie tot Maria. Een bedevaart naar een Maria-heiligdom hoort ook daarbij. Vanzelfsprekend raakt dit àl onze parochianen, van jong tot oud, van communicanten en vormelingen tot oude­ren, thuiswonend of in verzorgingstehuizen. Samen gaan we op weg naar Maria.

  Elshout

  Elshout is een druk bezocht pelgrimsoord in de Langstraat. Volgens de legende zou de bedevaart zijn ontstaan nadat Maria op de Gaarsweide was verschenen aan een dorstige boer, en hem drinkwater had aangeboden. Hier is ook een kapel gebouwd. De eerste documentatie van een bedevaart naar Elshout dateert uit 1495. Elshout is nog altijd een populaire regionale bedevaartplaats, want elke meimaand bezoeken zo’n 25.000 pelgrims O.L. Vrouw van Elshout.

  Gaat u mee?

  Er zijn mogelijkheden genoeg om op pelgrimstocht te gaan naar Maria in Elshout: te voet, op de fiets of, indien beiden niet mogelijk zijn, met eigen vervoer. De parochie ziet u allen graag komen. Als gemeenschap krijgen we de kans om samen ons geloof uit te diepen met Maria in het middelpunt.

  Programma

  17.15    Verzamelen wandelaars bij pastorie Grotestraat 285
  17.30    Vertrek wandelaars naar Elshout
  18.00    Verzamelen fietsers op Kerkplein bij de Sint-Jan
  18.15    Vertrek fietsers naar Elshout
  18.45    Aankomst wandelaars in Elshout
  18.45    Aankomst fietsers in Elshout
  18.45    Aankomst overige deelnemers in Elshout
  19.00    Eucharistieviering
  20.00    Gemeenschappelijk koffiedrinken in parochiehuis ‘t Rad
  20.30    Vertrek terug naar Waalwijk
  21.00    Aankomst fietsers op Kerkplein bij Sint Jan
  21.45    Aankomst wandelaars bij pastorie Grotestraat

  Mogen we ook op u rekenen op 15 mei?

  Opgave

  In onze kerken vindt u een opgaveformulier. U kunt het ook hier downloaden of u belt met ons parochiecentrum 0416-333531 (ma. t/m do. 9.00-12.30 uur).
  Het formulier mag naar één van onderstaande adressen.

  Secretariaat
  De Génestetstraat 1, 5141 SN  Waalwijk

  Oude pastorie Waspik (parochiekantoor)
  Kerkstraat 1C, 5165 CE  Waspik

  Pastorie Waalwijk
  Grotestraat 285, 5141 JT  Waalwijk

 10. Meimaand – Mariamaand 2 mei 2018 geplaatst in Nieuws

  In de komende Meimaand zullen we weer extra bijeenkomsten houden ter ere van Maria, de belangrijkste Heilige. Zij is de Moeder van Christus en is ook ons tot Moeder gegeven. Wij zullen gezamenlijk om haar voorspraak bidden en nodigen u uit voor het Rozenkransgebed op de woensdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 mei om 19.00 uur in de kerk St. Jan de Doper in Waalwijk.

  Ook in Waspik, in woonzorgcentrum De Stroming,  zal gedurende de Mariamaand bij uitstek gezamenlijk het Rozenhoedje gebeden worden. U bent van harte welkom op de donderdagen 3, 10, 17 en 24 mei om 19.00 uur om tot de Moeder Gods te bidden.


 

Zie voor oudere berichten in het menu op categorie (nieuws, doop, enz.)