Eucharistie

De Eucharistieturkije 2- 00077

De Eucharistie is het belangrijkste sacrament. Het is de bron en het hoogtepunt van het christelijke leven. We ontvangen tijdens de Eucharistie het Lichaam van Christus.

Zoals de gaven van brood en wijn worden omgevormd tot Lichaam en Bloed van Christus, zo mogen wij door de gemeenschap met de levende Heer worden omgevormd tot mensen naar Zijn hart. We mogen zelf het orgaan worden (het lichaam dat de kerk is), waarvan de Heer zelf zich bedient.

De kerk vraagt aan alle gelovigen om elke zondag aan de Eucharistie deel te nemen en overigens zo vaak als mogelijk. Want hoe zouden wij in verbondenheid met Christus kunnen leven zonder voeding, zonder verbondenheid met Hem in Zijn Woord en Zijn sacrament?

Vieringen

Een overzicht van de vieringen in onze parochie vindt u middels de kalender aan de rechterzijde.

Misintenties opgeven

Voor een (mis)intentie wordt een vergoeding gevaagd van € 11. Als u wilt dat de intentie in het parochieblad of op de website wordt gepubliceerd, moet u deze op tijd opgeven. Houdt u rekening met de datum van het verschijnen van het parochieblad. Mocht u te laat zijn met het opgeven van een misintentie, dan kan deze nog wel in de viering gelezen worden.

Wilt u een misintentie opgeven, dan kan dat het gemakkelijkst door een misintentie-envelop in te vullen en met het bedrag bij de parochie te (laten) bezorgen. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat.

Hieronder staan de adressen voor het opgeven van de intenties.

  • Parochiecentrum: De Génestetstraat 1, Waalwijk.
  • De ‘oude pastorie’ in Waspik: Kerkstraat 1, Waspik.

DSC_0932