Goede reis!

Christoffel was een enorm grote man. Zijn leven lang wilde hij de machtigste koning dienen. Na heel wat omzwervingen kwam hij erachter dat Christus de machtigste is.

Maar hoe dien je hem? Hij vroeg een kluizenaar om raad. Die zei: ‘Ga naar de rivier waar al zo veel reizigers verdronken zijn en help iedereen die dat wil naar de overkant. Zó kun je Christus dienen.’ En dat was wat Christoffel deed.

Op een nacht hoorde hij een kind vragen om naar de overkant gebracht te worden. Christoffel stond op en deed wat hem gevraagd werd. Halverwege de rivier voelde hij hoe het kind zwaarder en zwaarder werd. Het leek wel of hij de hele wereld op zijn schouders droeg! Ze verdronken bijna. Toch haalden ze veilig de overkant. Het kind bleek Christus zelf te zijn, Christus die hij had gediend door andere mensen naar de overkant te brengen.

Sint Christoffel is in de katholieke kerk de beschermheilige van iedereen die op weg gaat. Wij wensen iedereen die in deze dagen met vakantie gaat een goede reis en een behouden thuiskomst.