Laatste 10 berichten

 1. Overlijden van de heer J. Verschure. 12 november 2018 geplaatst in Overleden

  Op zaterdag 10 november 2018 is overleden de heer Johannes Adrianus ( Johan ) Verschure, 81 jaar, echtgenoot van mevrouw A.W.M. den Boer.  Voor de heer Verschure zal de avondwake plaatsvinden op woensdag 14 november om 19.00 uur in de H. Bartholomeuskerk.   De plechtige uitvaartdienst zal gehouden worden op donderdag 15 november om 14.30 uur ,eveneens in de H. Bartholomeuskerk in Waspik, waarna de crematie zal volgen in crematorium Maaslanden te Vlijmen.

 2. Overlijden van de heer J. Wagemakers. 8 november 2018 geplaatst in Overleden

  Op dinsdag 6 november is overleden de heer Johan Petrus Cornelis Wagemakers, 77 jaar, weduwnaar van mevrouw Maria Antoinette ( Marij ) Aarts.   De afscheidsviering voor de heer Wagemakers zal gehouden worden op maandag 12 november om 14.00 uur in de H. Bartholomeuskerk in Waspik, waarna de begrafenis zal volgen op de r.k. begraafplaats van de St. Bartholomeuskerk.

 3. Overlijden van de heer C. Lammers. 6 november 2018 geplaatst in Overleden

  Op woensdag 31 oktober 2018 is overleden de heer Cornelis Jacobus ( Kees ) Lammers, 56 jaar. De afscheidsviering voor de heer Lammers zal plaatsvinden op woensdag 7 november 2018 in de aula van crematorium Maaslanden te Vlijmen om 15.30 uur.

 4. Verdiepingsavond 27 november – Inleiding op de Sociale Leer van de kerk (presentatie) 6 november 2018 geplaatst in Nieuws

  Bij sociale leer denken we vaak aan vakbonden of de overheid die een samenleving wil bouwen waarin mensen solidair zijn t.o.v. elkaar. De kerk heeft veel te zeggen over dit onderwerp dat door de onrust in de wereld om ons heen actueler is dan ooit. Denkt u eens aan de stromen vluchtelingen of uitbuiting van arme landen. Ook op onze Nederlandse samenleving is deze leer volledig van toepassing.

  • Voor wie? Voor alle geïnteresseerden, bekend of onbekend
  • Kosten? Gratis. Koffie en thee staan klaar
  • Waar? Mariazaaltje in de Sint Jan te Waalwijk (toegang via achterzijde)
  • Hoe laat? Start om 20.00 uur (tot circa 22.00 à 22.30 uur)
 5. Overlijden van mevrouw A. Muskens-Verlouw. 29 oktober 2018 geplaatst in Overleden

  Op zondag 28 oktober 2018 is overleden mevrouw Anna Adriana Maria Verlouw, 86 jaar, echtgenote van de heer Johannes Wilhelmus Muskens. De plechtige uitvaartdienst voor mevrouw Muskens – Verlouw zal gehouden worden op vrijdag 2 november om 10.30 uur in de St. Bartholomeuskerk in Waspik, waarna de begrafenis zal volgen om 12.00 uur op de algemene begraafplaats, De Roonlaan, eveneens in Waspik.

 6. Overlijden van de heer J. van Bladel 24 oktober 2018 geplaatst in Overleden

  Op 23 oktober 2018 is overleden de heer Johannes Antonius Maria (Jo) van Bladel, weduwnaar van mevrouw Nelly van Dun, in de leeftijd van 86 jaar. De afscheidsviering zal worden gehouden op zaterdag 27 oktober 2018 om 10.00 uur in de St. Clemenskerk, waarna de begrafenis volgt op de begraafplaats St. Clemens te Waalwijk.

 7. Jaarlijkse Vriendenbijeenkomst maandag 5 november 24 oktober 2018 geplaatst in Nieuws

  Uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst op maandag 5 november. Op deze avond zullen de stichtingen hun activiteiten en resultaten over het voorbije jaar toelichten en de ideeën en plannen voor de komende jaren met allen bespreken.

  De heer Sjaak Koolen, sinds enige tijd centrummanager van Waalwijk, zal daarbij zijn visie op de ontwikkeling van het centrum van Waalwijk en de gedroomde plaats van onze monumentale Sint-Jan daarin vanuit een wel heel bijzondere invalshoek presenteren.

  Programma

  19.00 uur – Eucharistieviering in de Sint-Jan
  19.30 uur – Samenkomst bij Castle City en begroeting met koffie en thee
  19.45 uur – Opening door voorzitter

  Overzicht financiële stand van zaken
  Toelichting op afgesloten jaarrekeningen
  Presentatie en discussie vijfjarenplan 2019 -2024

  1. Onderhoud en restauratie
   – Onderhoud door vrijwilligers
   – Fonds voorzieningen
  2. Nieuwe voorzieningen en renovaties
   – Herinrichting onbenutte ruimtes
   – Verlichtingsplannen
   – Video- en audioapparatuur in de kerk t.b.v. bezoekers
   – Toegankelijkheid torentrans i.v.m. toeristische bezichtiging toren
  3. Vooruitblik programma 2019 door commissie historie en culturele activiteiten

  20.45 uur – Inleiding Sjaak Koolen: Visioenen en mogelijkheden voor het centrum van Waalwijk en de plaats van kerk en toren van de Sint-Jan.
  21.15 uur – Afsluiting. We sluiten af met de vertoning van  historische filmbeelden en een gezellig napraten

 8. Verdiepingsavond 23 oktober – “De Apostel” (film) 24 oktober 2018 geplaatst in Nieuws

  De Apostel is het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge moslim die wordt opgeleid tot imam. Zijn identiteit ondergaat een diepgaande verandering als hij Jezus ontmoet. De confrontatie met zijn familie, die juist zo trots is op een zoon als toekomstige imam, is hard en moeilijk. Vooral de broer van Akim heeft een grote afkeer van zijn bekering tot het christendom. Akim doet er alles aan de acceptatie van zijn familie te herwinnen. Zijn nieuwe levensstijl blijkt uiteindelijk een krachtig getuigenis van geloof en vergeving.

  • Voor wie? Voor alle geïnteresseerden, bekend of onbekend
  • Kosten? Gratis. Koffie en thee staan klaar
  • Waar? Mariazaaltje in de Sint Jan te Waalwijk (toegang via achterzijde)
  • Hoe laat? Start om 20.00 uur (tot circa 22.00 à 22.30 uur)
 9. Overlijden van de heer R. Kleevens 23 oktober 2018 geplaatst in Overleden

  Op 20 oktober 2018 is overleden de heer Richardus Johannes Maria Elisabeth (Rik) Kleevens, in de leeftijd van 73 jaar. De afscheidsdienst zal worden gehouden op zaterdag 27 oktober 2018 om 14.00 uur in de kerk St. Jan de Doper te Waalwijk, waarna de begrafenis volgt op de R.K. begraafplaats St. Jan de Doper te Waalwijk.

 10. Overlijden van mevrouw J. van Laarhoven 23 oktober 2018 geplaatst in Overleden

  Op 20 oktober 2018 is overleden mevrouw Johanna Martina (Joke) van Laarhoven, weduwe van de heer Piet van Laarhoven, in de leeftijd van 87 jaar. De afscheidsviering zal worden gehouden op donderdag 25 oktober 2018 in de kerk St. Jan de Doper, waarna de begrafenis volgt op de R.K. begraafplaats St. Jan de Doper te Waalwijk. Hieraan voorafgaand wordt er een avondwake gehouden op woensdag 24 oktober in de St. Jan om 19.00 uur.


 

Zie voor oudere berichten in het menu op categorie (nieuws, doop, enz.)