Laatste 10 berichten

 1. Oosterhoutse Nachtegalen in St.Jan op 22 september 21 september 2019 geplaatst in Nieuws

  Op zondag 22 september a.s. zullen de wereldwijd bekende en optredende ‘Oosterhoutse Nachtegalen’ een gevarieerd concert verzorgen in onze Sint Jan. Dit koor bestaat uit jongens en meisjes in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken, zoals naar Amerika, Zuid-Afrika, Rusland/Siberië, Nieuw-Zeeland en Canada. De Oosterhoutse Nachtegalen hebben zowel geestelijk als wereldlijk een uitgebreid repertoire; van motetten, koralen en spirituals tot musical- en popnummers en liederen, meegebracht uit bezochte concertlanden.
  Iedereen is van harte welkom bij het concert dat georganiseerd wordt door de Vrienden van Sint Jan de Doper. Het begint om 14.30 uur en de entree is gratis.

 2. Afscheid St. Clemenskerk 29 september 17 september 2019 geplaatst in Nieuws

  Op 29 september 2019 om 11.00 uur zal voor het laatst een eucharistieviering gehouden worden in de Baardwijkse Sint-Clemenskerk te Waalwijk. De kerk wordt dan aan de eredienst onttrokken. Voor velen een emotionele gebeurtenis.

  Ruim 120 jaar hebben de mensen in Baardwijk hun geloof kunnen belijden in dit geweldig mooie neo-gotische gebouw. Met veel zorg is deze afscheidsdienst door pastoor Verbraeken en een aantal vrijwilligers voorbereid. Belangrijke symbolen zullen aan het eind van de viering de kerk uit gedragen worden; symbolen die gebruikt zijn bij de sacramenten en belangrijke momenten in het leven van de parochianen.

  Eenieder die deze kerk en de Baardwijkse gemeenschap een warm hart toedraagt, is van harte welkom om deze laatste H. mis bij te wonen. Na afloop is er koffie en thee, en ruimte om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

   

   

   

   

   

   

 3. Huwelijk van Maarten Oomen en Mascha Stroop. 17 september 2019 geplaatst in Huwelijk

  Op zaterdag 28 september 2019 zal om 14.30 uur in de kerk van Sint Jan de Doper in Waalwijk, het huwelijk ingezegend worden van de heer Maarten Oomen en mevrouw Mascha Stroop. We wensen het bruidspaar van harte geluk, een behouden en goede vaart in het huwelijksbootje en Gods zegen voor de toekomst.

 4. Overlijden van de heer L. Wijkmans. 11 september 2019 geplaatst in Overleden

  Op 8 september 2019 is overleden de heer Lambertus Jacobus Wijkmans (Bert), echtgenoot van Hendrika Kars, in de leeftijd van 83 jaar. De crematie zal plaatsvinden op maandag 16 september 2019 om 09.30 uur in de grote aula van crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk.

 5. Overlijden van mevrouw A. Smits. 10 september 2019 geplaatst in Overleden

  Op 7 september 2019 is overleden mevrouw Adriana Cornelia Maria Smits (Adriana), weduwe van de heer Harrie de Bont, in de leeftijd van 98 jaar. De uitvaartdienst zal worden gehouden op vrijdag 13 september 2019 om 10.30 uur in de Kerk van de Hervormde Gemeente te Waspik, waarna de begrafenis volgt op de algemene begraafplaats aan De Roonlaan te Waspik.

 6. Huwelijk van Eric Tyrrell en Milou van Berkel. 4 september 2019 geplaatst in Huwelijk

  Op vrijdag 6 september 2019 zal om 13.00 uur in de kerk van Sint Jan de Doper in Waalwijk, het huwelijk ingezegend worden van de heer Eric Tyrrell en mevrouw Milou van Berkel. We wensen het bruidspaar van harte geluk, een behouden en goede vaart in het huwelijksbootje en Gods zegen voor de toekomst.

 7. Doopsel van Jill Reinders. 28 augustus 2019 geplaatst in Doop

  Op zondag 15 september 2019 zal Jill Alida Cornelia (Jill) Reinders, geboren op 6 juni 2019, dochter van Leon Reinders en Debbie Ruyscu, door het ontvangen van het Heilig Doopsel om 12.00 uur in de St.Antonius-kerk, opgenomen worden in de parochiegemeenschap. We wensen haar en haar ouders van harte geluk en Gods zegen voor de toekomst.

 8. Doopsel van Leo Kapica. 28 augustus 2019 geplaatst in Doop

  Op zondag 24 augustus 2019 is Leonardo Stefano (Leo) Kapica gedoopt. Geboren 22 maart 2019, zoon van Seba Kapica en Monika Mucka. Door het ontvangen van het Heilig Doopsel in de kerk St. Jan de Doper te Waalwijk, is hij opgenomen in de parochiegemeenschap. We wensen hem en zijn ouders van harte geluk en Gods zegen voor de toekomst.

 9. Doopsel van Wim Trum. 28 augustus 2019 geplaatst in Doop

  Op zondag 10 juli 2019 is Maria (Wim) Trum gedoopt. Geboren 27 maart 2019, zoon van Wim Trum en Joëlle de Joode. Door het ontvangen van het Heilig Doopsel in de kerk St. Jan de Doper te Waalwijk, is hij opgenomen in de parochiegemeenschap. We wensen hem en zijn ouders van harte geluk en Gods zegen voor de toekomst.

 10. Poolse H.Mis in de kerk van St.Jan de Doper te Waalwijk. 26 augustus 2019 geplaatst in Algemeen

  De laatste jaren zijn vele mensen vanuit Polen naar Waalwijk en omgeving getrokken,                                                  

  bijvoorbeeld om hier te komen werken.  Met sommige Polen hebben wij als parochie contact,

  maar velen bereiken we helaas ook niet. Cultuur, maar vooral ook de taal, is daarbij een barrière.

  Wij zijn blij dat er mogelijkheden zijn ontstaan voor vieringen in het Pools.  We hebben onze St. Jan de Doper-kerk ter beschikking gesteld aan de Poolse Parochie, welke in ons bisdom is opgericht.

  Momenteel zijn deze missen iedere vierde zaterdag van de maand om 18.00 uur in onze kerk van St. Jan – de Doper.

  De Mis zal in het Pools gelezen worden en zo ongeveer een half uur voor de Mis is er biechtgelegenheid, eveneens in het Pools.

  Pater Krzysztof Obiedzinski S.Chr., pastoor van de Poolse parochie, zal de Poolse Mis verzorgen.

  Wij stellen het zeer op prijs als u dit bericht deelt of deze viering aan anderen meldt.


 

Zie voor oudere berichten in het menu op categorie (nieuws, doop, enz.)