Mededelingen

Mededelingen weekend 20-21 oktober 

Na afloop van de vieringen zal een extra deurcollecte worden gehouden voor Sulawesi. De opbrengst is bestemd voor directe noodhulp die door de ter plekke wonende zusters FDNSC (dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart) wordt gegeven aan de bevolking van Palu. De schade op Sulawesi is onvoorstelbaar. Ruim tweeduizend mensen overleefden de ramp niet, duizenden raakten gewond en tienduizenden werden dakloos. Nog steeds zijn duizenden mensen vermist – er is nog nauwelijks hoop dat zij het verschrikkelijke natuurgeweld overleefden. De Nederlandse bisschoppen leven mee met de bewoners van Sulawesi. De grote menselijke nood en de enorme schade doen een dringend beroep op hulp. De bisschoppen vragen dan ook om te bidden en te geven voor de slachtoffers van deze ramp. Van harte aanbevolen!

In de oktobermaand wordt iedere woensdagavond om 19.00 uur in de St. Antoniuskerk het rozenkransgebed gebeden. U bent van harte uitgenodigd mee te komen bidden.

Onze parochie nodigt u uit voor een gemeenschapsavond op dinsdagavond 23 oktober om 20.00 uur in het Mariazaaltje, beneden in de St. Jan, te bereiken via de achterzijde. Op het programma staat de film “De Apostel”. De Apostel is het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge moslim die wordt opgeleid tot imam. Zijn identiteit ondergaat een diepgaande verandering als hij Jezus ontmoet. De confrontatie met zijn familie, die juist zo trots is op een zoon als toekomstige imam, is hard en moeilijk. Vooral de broer van Akim heeft een grote afkeer van zijn bekering tot het christendom. Akim doet er alles aan de acceptatie van zijn familie te herwinnen. Zijn nieuwe levensstijl blijkt uiteindelijk een krachtig getuigenis van geloof en vergeving.

Entree is gratis, de koffie staat klaar. U bent van harte welkom!