Pastoor Verbraeken nieuwe pastoor

Onze bisschop maakt bekend dat hij per 1 juli 2019 pastoor Jos Verbraeken benoemt als nieuwe pastoor van de parochie Sint Jan de Doper te Waalwijk en Waspik en als nieuwe deken van het dekenaat Heusden-Waalwijk-Zaltbommel.

Pastoor Verbraeken (1967) groeide op in het Twentse Glanerbrug, ten oosten van Enschede, nabij de Duitse grens. Hij studeerde aan de priesteropleiding van ons bisdom.

Pastoor Verbraeken is enthousiast om in juli 2019 aan de slag te gaan in onze parochie. Hij is voor velen geen vreemde, want vóór zijn priesterwijding in 1996 liep hij al stage in Waalwijk, en werkte er als kapelaan, met name in de voormalige St.-Bernadette- en St.-Clemensparochie.

Daarna werd hij pastoor in het Land van Maas en Waal, in de dorpen Wamel, Dreumel en Alphen. Van 2002 tot 2005 was hij pastoor in Best, totdat hij in 2005 een studieopdracht kreeg: Kerkelijk Recht in het Duitse Münster. Hij combineerde dit met werk voor het officialaat van ons bisdom (de kerkelijke rechtbank). In 2008 rondde hij deze studie af.

Zijn werk voor het officialaat bleef toen hij in 2008 tevens pastoor benoemd werd in Esch. In 2013 werd hij pastoor in de parochie Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout).

Een eerste gesprek met pastoor Verbraeken geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Hij is blij met deze benoeming. Voorlopig blijft veel zoals het nu is. Een beproefde pastorale regel is immers, waar mogelijk, om het eerste jaar te gaan ‘zien’, het tweede jaar te ‘voorzien’ en het derde jaar ‘erin te voorzien’.

Wij wensen pastoor Verbraeken veel succes toe, veel zegen en een gelukkige tijd in Waalwijk en Waspik.