Jeugd en Jongeren

Jongeren zijn de hoop voor de Kerk. Het jongerenwerk dat begint met de voorbereiding op het Vormsel heeft als doel tieners (12-15 jaar) en jongeren (16-25 jaar) te begeleiden in hun groei tot volwassen katholieken. Jongerenwerk omvat het geheel van het kerkelijk leven met aandacht voor catechese, diaconie en liturgie.

Wandelen naar Elshout

Al enige jaren maken we met onze vormelingen en andere jonge belangstellenden een voettocht naar Onze Lieve Vrouw van Elshout. Al wandelend ontstaan veelal spontaan geloofsgesprekken. De voettocht is steeds gepland in mei.

Misdienaars

Een mooie manier voor kinderen en jongeren om met het geloof meer en meer vertrouwd te raken is door misdienaar te worden. De liturgie biedt een rijkdom van riten en symbolen, waarmee jongeren langzamerhand bekend mee kunnen raken.

Dekenale, diocesane en landelijke activiteiten

Waar mogelijk sluit onze parochie aan bij regionale of nationale activiteiten, zoals de viering van Palmzondag (diocesaan), DiaconAction (parochie), Power of Fire vormelingendag (diocesaan), de katholieke jongerendag (landelijk), de bedevaart Stille Omgang (diocesaan). Jongeren kunnen in dekenaal verband deelnemen aan de Wereldjongerendagen.

Persoonlijke begeleiding

Graag bieden wij de mogelijkheid aan jongeren voor een traject van persoonlijke begeleiding in geloofsgroei. Dat klinkt misschien zwaar, maar juist in persoonlijke geloofsgesprekken kan een geloof volwassen worden.

Verantwoordelijke binnen het pastoraal team

Binnen ons pastorale team is diaken Anton van Diessen eerst aanspreekbare voor dit gebied.