Pinksterfietstocht ‘Als een lopend vuurtje’ 2013

Lopendvuurtje

Pinksterfietstocht doet ook Sint Bartholomeus in Waspik en Sint Jan in Waalwijk aan

Op de zaterdag vóór Pinksteren, zaterdag 18 mei 2013, gaat de fietstocht ‘Als een Lopend Vuurtje’ van start. Onze parochianen in Waspik (St.-Bartholomeuskerk) zijn al eerder bekend met deze tocht. Voor Waalwijk (St. Jan) is het nieuw. Er kan worden gefietst van kerk tot kerk. Het mooie is dat er deze dag niet alleen gefietst wordt, maar er wordt ook nog eens geld opgehaald voor een goed doel.

Ook is er een thema aan deze fietstocht verbonden. Het thema van dit jaar is de preekstoel. In de opengestelde kerken, kunt u de preekstoelen bewonderen en er wat meer over leren. Daarnaast kunt u bij de opengestelde kerken ook een heerlijk hapje en drankje krijgen.

Op deze dag kunt u kiezen voor een fietstocht van 25, 40, 100 en zelfs 200 km. Tijdens het fietsen van deze kilometers komt u langs verschillende mooie plekjes van het land van Heusden en Altena, de Alblasserwaard, de Vijfheerenlanden, Dongemond en de Bommelerwaard.

Natuurlijk is er naast het sportieve deel ook een sociaal deel. U kunt gezellig met een groep gaan fietsen en bij de opengestelde kerken bijbabbelen. Wij willen u dan ook vragen om al uw vrienden, bekenden, buren, collega’s etc. uit te nodigen om met u mee te fietsen op deze dag. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus en hoe beter het goede doel geholpen kan gaan worden.

Het goede doel waarvoor 18 mei 2013 gefietst zal worden, is het opknappen van het weeshuis Theopanapapova in Bulgarije. Dit is een tehuis waar kinderen, zowel jongens als meisjes, als ze 7 jaar terecht komen als ze niet geadopteerd worden. Er leven ongeveer 40 tot 45 kinderen en het tehuis is in een slechte staat. Het bij elkaar gefietste geld zal dan ook ten behoeve van het renoveren van het tehuis zijn, omdat het anders de deuren moet gaan sluiten.

Inschrijven kunt u in alle opengestelde kerken. Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt € 3, voor kinderen € 2 en voor gezinnen maximaal € 8.

Meer informatie vindt u op de website van de stichting; e-mail 2007lopendvuurtje@gmail.com.