Zegening van de wandelaars van de 80 van de Langstraat

130914_2053_img_0004De RK Kerk in Waalwijk wil de wandelaars en hun achterban bij de 80 van de Langstraat steunen in deze geweldige prestatie.

Daarom gaat pastoor Dorssers zijn kerk in het centrum van Waalwijk, de Sint Jan, voorafgaand aan de start, open stellen en tijdens en korte viering de deelnemers en hun achterban zegenen voor de geweldige prestatie die verricht moet worden.

Pastoor Dorssers: ‘Veel deelnemers lopen ook voor goede doelen of voor bepaalde intenties. We zullen samen om zegen bidden, vooral ook voor deze doelen en noden van de deelnemers. De mensen hebben de gelegenheid even een kaarsje aan te steken voor de goede afloop.’

Hierbij hoopt hij dat iedereen zich welkom voelt, want hij geniet van de saamhorigheid die dit geweldige evenement met zich mee brengt.

De viering, die een zo’n 20 minuten duurt, begint om 19.00 uur. Om 20.00 uur, bij de start, zullen de klokken van de Sint Jan feestelijk klinken om alle deelnemers van harte succes te wensen. Ook na de start zal de Sint Jan tot in de late avond open zijn voor de achterban en voor iedereen om er een kaarsje te branden en voor verstilling en gebed.